Stiri

Iranul avertizează SUA: „Dacă genocidul din Fâșia Gaza continuă, nu vor fi cruțați”

Hossein Amir-Abdollahian, ministrul iranian de externe, a avertizat, într-un discurs la ONU, că, dacă represaliile Israelului în Fâșia Gaza nu încetează, SUA „nu vor fi cruțate de acest foc”, potrivit Sky News.
„Le spun sincer oamenilor de stat americani, care acum gestionează genocidul din Palestina, că nu dorim extindere a războiului în regiune. Dar, dacă genocidul din Gaza continuă, nu vor fi cruțați de acest foc”, a declarat șeful diplomației iraniene. Israelul a promis că va distruge Hamas, care guvernează Gaza, ca răzbunare pentru atacurile din 7 octombrie care au ucis 1.400 de oameni.  SUA au rămas un aliat puternic al Israelului. Marți, secretarul american de stat Antony Blinken a avertizat Iranul, spunând că Statele Unite vor acţiona rapid şi „decisiv” în cazul oricărui atac.
„Statele Unite nu caută un conflict cu Iranul. Nu vrem ca acest război să se extindă. Însă, dacă Iranul sau intermediarii săi atacă personalul american oriunde, nu faceţi greşeala: ne vom apăra poporul, ne vom apăra securitatea – în mod rapid şi decisiv”, a spus Blinken, în faţa Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. „Dacă agresiunile sioniste nu se opresc, mâinile tuturor părților din regiune sunt pe trăgaci”, a declarat, anterior, ministrul Hossein Amir-Abdollahian. Amir-Abdollahian s-a întâlnit sâmbătă cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, în Qatar, unde au discutat despre atacul mortal al grupării militante palestiniene în Israel „și au convenit să continue cooperarea” pentru a atinge obiectivele organizației, a precizat Hamas, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button